Teatteri 2.0:n julkaisut
Sivulla listattujen julkaisujen kustantaja: Kulttuuri- ja teatteriyhdistys Kaksikko ry (Teatteri 2.0)
Näytelmän tulevaisuus – Puhetta laadusta (2022)

Kirja sisältää kolme osaa. Ensimmäinen osa on dokumentaatio hankkeen toteutuksesta, tuloksista ja johtopäätöksistä. Myös itse kehitystyötä koskevat havainnot saavat tilaa UNOn (jälki)manifestin muodossa. Toinen osa syventyy UNOn toteuttajien ajatteluun. Asiantuntijapuheenvuorot käsittelevät uuden näytelmän laatutekijöitä (Saara Rautavuoma), moniammatillista yhteiskehittämistä (Kati Sirén), dramaturgin työtä (Elina Snicker) ja lukemista (Saana Lavaste ja Hanna Helavuori). Kolmanteen osaan on koottu hankkeesta kertyneitä työvälineitä ja niiden hyödyntämistä tukevia havaintoja.
TOIMITTAJAT: Saara Rautavuoma ja Elina Snicker
KIRJOITTAJAT: Saara Rautavuoma, Elina Snicker, Kati Sirén, Saana Lavaste ja Hanna Helavuori
Kirjan pdf-versio on vapaasti saatavilla TINFOn nettisivuilta. Painettu kirja on tilattavissa SUNKLOn verkkokaupasta (15,4e).
UNO-EXIT-sarja (2022)
Esittelyt kaikista UNOn osallistuneista näytelmäkirjailijoista ja näytelmistä, joita kirjailijat kehittelivät UNOn Kirjailijaohjelmassa.
UNOn kirjailijaohjelman havaintoja ja työvälineitä näytelmien kehittelyyn ja kirjailijantyön tukemiseen.
UNOn ajatushautomossa tehty työ ja tulokset. Ajatushautomo oli UNOn Verkoston toimintaan sisältynyt työskentelymuoto, jossa teatteriammattilaiset kutsuttiin pohtimaan, millaiset seikat vaikuttavat uuden näytelmätekstin näkymään ja kantaesitysprosesseihin teattereissa.
Julkaisu sisältää tietoa, esimerkkejä ja työvälineitä näytelmän lukemisen tueksi.
Uuden näytelmän antologia (2018)

Teatteri 2.0:n Uuden näytelmän ohjelma -hankkeen osana julkaisema Uuden näytelmän antologia sisältää viisi vuosina 2003–2017 valmistunutta näytelmätekstiä: Merkkipäivä (Taija Helminen, 2017), Nälänhätä (Marie Kajava, 2016), Helmi – yksi äiti muiden joukossa (Pipsa Lonka, 2013), Maa jossa sankarit saavat elää (Jonni Pantzar, 2016) ja Elämänmäki (Tuomas Timonen, 2003). Lisäksi kirjasta löytyvät teoksia taustoittavat puheenvuorot kirjailijoilta ja UNOn dramaturgin Elina Snickerin artikkeli, joka antaa välineitä lähestyä uuden näytelmän lukemista.
Antologia julkaistiin UNOn Uuden näytelmän tapahtumassa Teatterikesässä 2018.
KIRJOITTAJAT: Taija Helminen, Marie Kajava, Pipsa Lonka, Jonni Pantzar, Tuomas Timonen, Elina Snicker ja Saara Rautavuoma
Kirja on tilattavissa SUNKLOn verkkokaupasta (15,4e) ja nettikirjakaupoista.
Alkutuotanto (2019)
Alkutuotanto-näytelmä on luonnollinen komedia parista kaupunkilaisesta, muutamasta alkutuottajasta ja kaikista maailman eläimistä. Kyseessä on tekstin uusin versio vuodelta 2019, jonka pohjalta on valmistettu Teatteri 2.0:n, Lahden ja Joensuun kaupunginteattereiden yhteistuotanto (ensi-ilta 15.2.2019). Esitys nähtiin myös Espoon kaupunginteatterissa keväällä 2020. Näytelmä on alun perin valmistunut ja kantaesitetty vuonna 2012 Teatteri 2.0:n ja Kotkan kaupunginteatterin yhteistyönä.
Näytelmän pdf-version on ladattavissa maksutta.Teksti on saatavilla myös painettuna kirjana, jonka voi tilata Teatteri 2.0:lta (5e). Kirjan tuotot lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle.
Avoin näyttämö 2 – Kohti joustavampia rakenteita (2017)

Teos esittelee Teatteri 2.0:ssa kehitettyä Avoimen näyttämön ajattelua, joka on ehdotus yhdeksi tavaksi, miten tulevaisuuden teatterirakenteet voisivat toimia, jos niiltä toivotaan enemmän avoimuutta ja hengittävyyttä. Ajattelun ohella avataan käytäntöä eli konkreettisia esimerkkejä Lahden kaupunginteatterissa vuosina 2015–2016 toteutusta pilottihankkeesta. Teoksen lopusta löytyy kolme tekijäpuheenvuoroa – kolme näkyä Avoimen näyttämön erilaisiin mahdollisuuksiin.
Avoin näyttämö – Käsikirja teatterin uudistajille (2015)

Ohjaaja Saana Lavaste ja tuottaja Saara Rautavuoma perustivat Teatteri 2.0:n vuonna 2010. Teatteri-ilmaisun ohjaaja Kati Sirén on ollut mukana alusta asti vetämässä yhteisöllisiä teatteriprosesseja. Tämä teos on kolmikon kirjoittama käsikirja teatterin uudistajille. Se on visio siitä mitä teatteri voisi olla ja kapinaa niitä rakenteita ja käytäntöjä vastaan, jotka tukehduttavat taidelajin elinvoimaisuutta. Teos on syntynyt arkisista teatterityön kokemuksista, rakkaudesta teatteriin ja sen mahdollisuuksiin.
HUOM! Kirjan painos on loppunut, saatavilla enää vain sähköinen versio!