Tekijät

Taiteellinen johtaja Saana Lavaste

Saana Lavaste (s. 1976) on teatteriohjaaja, teatteri-ilmaisun ohjaaja sekä pedagogi. Hänen erityisosaamistaan ovat kantaesitystekstien ohjaaminen sekä teatterin yhteisölliset sovellutukset.

Saana on opiskellut Stadiassa teatteri-ilmaisun ohjaajaksi, Teatterikorkeakoulun ohjaajalinjalla teatteritaiteen maisteriksi sekä pätevöitynyt pedagogiksi Helsingin yliopistossa. Saana on työskennellyt teatteriryhmien lisäksi Kansallisteatterissa, Vaasan, Rauman, Joensuun ja Lahden kaupunginteattereissa, taiteellisessa johdossa Riihimäen Teatterissa ja Tampereen Teatterikesässä sekä opettanut Metropoliassa ja Teatterikorkeakoulussa. Parhaillaan Saana toimii Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa ohjaajantaiteen professorina.

Toiminnanjohtaja Saara Rautavuoma

Saara Rautavuoma (s. 1982) on teatteritaiteeseen erikoistunut tuottaja. Hänen erityisalaansa ovat monimuotoiset esitystuotannot ja kiinnostuksen kohteena uusien taiteellis-tuotannollisten toiminta- ja työtapojen kehittäminen.

Saara on valmistunut filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta mediakulttuuri pääaineenaan. Hän on toiminut tuotannollisissa tehtävissä Teatteri 2.0:n lisäksi myös Teatteri Siperiassa, Riihimäen Teatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa, Tampereen Teatterikesässä sekä Tampereen ylioppilasteatterissa. Saara kuului vuosina 2012-2014 Riihimäen Teatterin taiteelliseen johtotiimiin. Lisäksi hän on opettanut taiteellis-tuotannollista ajattelua Teatterikorkeakoulussa.

Muut Teatteri 2.0:n toimintaan osallistuneet tekijät on listattu kunkin projektin omalla sivulla.

Yhteistyökumppanit

Teatteri 2.0 tekee parhaillaan tai on tehnyt aiemmin yhteistyötä esitystuotantojen valmistamisen ja/tai alan kehittämishankkeiden toteutuksessa seuraavien toimijoiden kanssa:

Lahden kaupunginteatteri, Riihimäen Teatteri, Suomen Kansallisteatteri, Teatteri Jurkka, Dodo ry, Joensuun kaupunginteatteri, Tampereen Teatteri, Rovaniemen Teatteri, Kotkan kaupunginteatteri, Espoon kaupunginteatteri, Kemin kaupunginteatteri, Rauman kaupunginteatteri, Jyväskylän kaupunginteatteri, Tampereen Työväen Teatteri, Teatteri Telakka, Ahaa Teatteri, Kajaanin kaupunginteatteri, Turun kaupunginteatteri, Ryhmäteatteri, KOM-teatteri, Q-teatteri, Teatteri Viirus, Jalostamo2, Helsingin kaupunginteatteri, Kokkolan kaupunginteatteri, Lappeenrannan kaupunginteatteri, Kouvolan teatteri, Rakastajat-teatteri, Klockriketeatern, Valtimonteatteri, Teatteri Siperia, Vaara-kollektiivi, Keski-Uudenmaan teatteri KUT, Helsingin kulttuurikeskus Stoa, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu / ohjaajantaide, Tampereen Teatterikesä, Teatterin tiedotuskeskus TINFO, Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat SUNKLO, Suomen arvostelijain liitto SARV, Suomen teatteriohjaajat ja dramaturgit STOD, Suomen teatterit, Teatterikeskus, Agency North, Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner, näytelmäkirjailijayhteisö Teksti ja Labbet rf.

Toiminnan tukijat 2021

TAIKE Valtion esittävien taiteiden toimikunta

opetus- ja kulttuuriministeriö

Suomen Kulttuurirahasto

Jenny ja Antti Wihurin rahasto