Yhteistä ajattelua ja yhteistyötä

ydinkaksikko (2010–2022)

Saana Lavaste, taiteellinen johtaja

Saana Lavaste (s. 1976) on teatteriohjaaja, teatteri-ilmaisun ohjaaja sekä pedagogi. Hänen erityisosaamistaan ovat kantaesitystekstien ohjaaminen sekä teatterin yhteisölliset sovellutukset.

Saana on opiskellut Stadiassa teatteri-ilmaisun ohjaajaksi, Teatterikorkeakoulun ohjaajalinjalla teatteritaiteen maisteriksi sekä pätevöitynyt pedagogiksi Helsingin yliopistossa. Saana on työskennellyt teatteriryhmien lisäksi Kansallisteatterissa, Vaasan, Rauman, Joensuun ja Lahden kaupunginteattereissa, taiteellisessa johdossa Riihimäen Teatterissa ja Tampereen Teatterikesässä sekä opettanut Metropoliassa ja Teatterikorkeakoulussa. Vuoden 2016 alusta Saana on toiminut Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa ohjaajantaiteen professorina.

Toiminnanjohtaja Saara Rautavuoma

Saara Rautavuoma (s. 1982) on teatteritaiteeseen erikoistunut tuottaja. Hänen erityisalaansa ovat monimuotoiset esitystuotannot ja kiinnostuksen kohteena uusien taiteellis-tuotannollisten toiminta- ja työtapojen kehittäminen.

Saara on valmistunut filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta mediakulttuuri pääaineenaan. Hän on toiminut tuotannollisissa tehtävissä Teatteri 2.0:n lisäksi myös Teatteri Siperiassa, Riihimäen Teatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa, Tampereen Teatterikesässä sekä Tampereen ylioppilasteatterissa. Saara kuului vuosina 2012–2014 Riihimäen Teatterin taiteelliseen johtotiimiin. Lisäksi hän on opettanut taiteellis-tuotannollista ajattelua tuntiopettajana Teatterikorkeakoulussa ja Lahden kansanopiston teatterilinjalla.

Muut Teatteri 2.0:n tekijät on listattu kunkin projektin tiedoissa.

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Yhteistyö on Teatteri 2.0:n ytimessä. Teatterin yhteistyökumppanit vuosilta 2010–2022:

Lahden kaupunginteatteri, Riihimäen Teatteri, Suomen Kansallisteatteri, Teatteri Jurkka, Dodo ry, Joensuun kaupunginteatteri, Tampereen Teatteri, Rovaniemen Teatteri, Kotkan kaupunginteatteri, Espoon kaupunginteatteri, Kemin kaupunginteatteri, Rauman kaupunginteatteri, Jyväskylän kaupunginteatteri, Seinäjoen kaupunginteatteri, Tampereen Työväen Teatteri, Oulun Teatteri, Teatteri Telakka, Ahaa Teatteri, Kajaanin kaupunginteatteri, Turun kaupunginteatteri, Ryhmäteatteri, KOM-teatteri, Q-teatteri, Teatteri Viirus, Studio Total, Helsingin kaupunginteatteri, Kokkolan kaupunginteatteri, Lappeenrannan kaupunginteatteri, Kouvolan teatteri, Rakastajat-teatteri, Klockriketeatern, Valtimonteatteri, Teatteri Siperia, Vaara-kollektiivi, Keski-Uudenmaan teatteri KUT, Mikkelin teatteri, Helsingin kulttuurikeskus Stoa, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu (ohjaajantaiteen & dramaturgian ja näytelmän kirjoittamisen koulutusohjelmat), Tampereen Teatterikesä, Teatterin tiedotuskeskus TINFO, Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat SUNKLO, Suomen arvostelijain liitto SARV, Suomen teatteriohjaajat ja dramaturgit STOD, Suomen teatterit ry, Teatterikeskus, Agency North, Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner, näytelmäkirjailijayhteisöt Teksti ja Labbet rf, Eeva-Liisa Manner -seura, Näkemiin Lainsuojattomat -festivaali ja Kajaanin Runoviikko.