Uuden näytelmän ohjelma (UNO)

Uuden näytelmän ohjelma (UNO) on Teatteri 2.0:n käynnistämä monivuotinen hanke. UNO on sillanrakentaja, uudenlainen tapa työskennellä yhdessä. Se on eri toimijoiden yhteinen alusta suomalaisen näytelmäkirjallisuuden edistämiseksi. UNOssa toimii kolme toisiinsa limittyvää kokonaisuutta: ammattinäytelmäkirjailijoiden Kirjoittajaohjelmat, teattereiden ja alan muiden toimijoiden Verkosto sekä uuden näytelmän Näyttämö.

UNO:n tavoitteena on parantaa ammattinäytelmäkirjailijoiden työn arvostusta ja työskentelyolosuhteita sekä taata suomalaisen näytelmäkirjallisuuden laatu ja tulevaisuus. Ohjelma edistää laadukkaiden esitystuotantojen toteutumista ja uuden näytelmäkirjallisuuden esittämistä ympäri Suomen. Ohjelman avulla halutaan laajentaa suomalaisen nykydraaman yleisöpohjaa ja luoda suomalaisesta näytelmäkirjallisuudesta kansallinen ja kansainvälinen ilmiö.

Uuden näytelmän ohjelmaa rahoittavat Koneen säätiö, opetus- ja kulttuuriministeriö, UNOn Verkoston toimijat sekä Teatteri 2.0.

Lisätiedot

UNO:n johtaja, Teatteri 2.0:n toiminnanjohtaja Saara Rautavuoma | p. 050 302 0706 | saara@teatterikaksipistenolla.fi

AJANKOHTAISTA UNOSSA

Residenssin 2018 näytelmäkirjailijat valittu

UNOn Residenssin vuoden 2018 näytelmäkirjailijat ovat Sofia Aminoff, Okko Leo ja Veikko Nuutinen. Lisätietoa ohjelmassa työstettävistä näytelmistä luvassa myöhemmin. Residenssi-kirjoittajien valinnat yhdessä UNOn kanssa tekivät asiantuntijat Aila Lavaste (esikarsinta) sekä Pauliina Feodoroff ja Jukka-Pekka Pajunen (valinnat).

Tiedote 5.6.2017

UNOn ja SARVin ensimmäinen podcast kuunneltavissa

UNOn ja Suomen arvostelijain liiton yhteistyönä toteutettava podcast-sarja on käynnistynyt. Sarjan tarkoitus on tuottaa kenen tahansa kuunneltavaksi kiinnostavaa ja laadukasta keskustelua teatterista ja erityisesti uudesta näytelmäkirjallisuudesta.

Ensimmäisessä osassa keskustelevat kriitikko Maria Säkö ja näytelmäkirjailija E. L. Karhu.

Podcasteihin