Alkutuotanto (2019)

Näytelmä joka menee metsään

Kaupunkilainen perii metsää eikä tiedä mitä sillä tekisi, ja eksyy puupeltoon. Eläimet eksyvät hakkuuaukiolle. Ihminen etsii itseään metsästä, mutta mitä luonto etsii?

Luonto tempaisee katsojan mukaan parituntiselle retkelle. Matkalla pysähdytään tutustumaan lähietäisyydeltä erilaisiin luonnonilmiöihin kuten rupiliskoon, oravaan, Erkki Pulliaiseen, metsoon, vuoritapiiriin, Pentti Linkolaan, orankeihin, päästäisiin ja harvesteriin.

Alkutuotanto on silmiä avaava ja virtuoottinen komedia muutamasta ihmisestä ja kaikista maailman eläimistä.

Tiesitkö tätä?

  • Esitys on päivitetty versio saman työryhmän 2012 valmistamasta kantaesityksestä, joka nähtiin Tampereella, Kotkassa ja Riihimäellä. Uudessa versiossa mm. käsikirjoitusta on tiivistetty, lavastus, äänisuunnittelu ja valot ovat päivittyneet – ja onpa mukana myös pari uutta eläinhahmoakin!
  • Näytelmätekstin taustalla on laaja lähdemateriaali, joista yhtenä keskeisenä Pentti Linkolan ajattelu ja teokset. Linkola kävi katsomassa esityksen 2012 Tampereella.
  • Innoittajana teokselle toimi myös Valkeakosken Ritvalan kylän maaviljelijöiden kanssa toteutettu yhteisöteatteriprosessi. Samaan aikaan toisaalla teoksen äänisuunnittelija oli vapaaehtoistyössä Guatemalassa ja haastatteli paikallisia maanviljelijöitä.
  • Esityksen lavastuksessa on käytetty kotitalouksista syntynyttä romumetallia, joka palautetaan kiertoon esityskauden jälkeen.
  • Näytelmän lähtötilanne, jossa näyttelijä Tommi on perinyt metsäpalstan jolla elää rupilisko (nyk. rupimanteri), on totta.

Tekijät

NÄYTELMÄ Jonni Pantzar
OHJAUS Saana Lavaste ja Iiristiina Varilo
NÄYTTÄMÖLLÄ Aleksi Lavaste ja Tommi Kainulainen
ÄÄNISUUNNITTELU Saija Raskulla
VALOSUUNNITTELU Anna Rouhu
LAVASTUS Mari Hämäläinen
PUVUSTUS & TARPEISTO työryhmä / Lahden kaupunginteatteri
VALOKUVAT Jonni Pantzar
TUOTTAJA Saara Rautavuoma

TUOTANTO Teatteri 2.0, Lahden Kaupunginteatteri ja Joensuun Kaupunginteatteri

Esitykset

Ensi-ilta

15.2.2019 Lahden kaupunginteatterissa

Esitykset Lahdessa Eero-näyttämöllä

15.2.2019 – 12.4.2019

Esitysajat ja lipputiedot kalenterista

Esitykset Joensuussa kaupunginteatterin päänäyttämöllä

Joensuun ensi-ilta 12.10.2019

Esitysajat julkaistaan ja liput tulevat myyntiin keväällä 2019