UNO Näyttämö

Uuden näytelmän ohjelman Näyttämön avulla löydät tiesi uuden näytelmän äärelle!

UNOn Näyttämö ei ole fyysinen näyttämö vaan sen valtakunnallisen sateenvarjon alle kootaan kaikki UNOn yhdessä muiden teattereiden ja alan toimijoiden kanssa järjestämät yleisölle suunnatut tapahtumat ja uuteen näytelmään liittyvät sisällöt.

UNOn Näyttämöltä löytyvät niin keskustelutilaisuudet, uuden näytelmän tiimoilta järjestettävät tapahtumat, kuunneltavat näytelmä-podcastit, lukudraamat kuin uusiin näytelmiin perustuvat esitystuotannot eri teattereissa ympäri Suomen.

Tarkempia tietoja tulevista tapahtumista, esityksistä ja tilaisuuksista julkaistaan pitkin vuotta.

UNOn pilottituotanto Taija Helmisen kirjoittama Merkkipäivä ensi-illassa 1.11. Lahdessa

Uuden näytelmän ohjelma osallistuu vuosittain yhden kotimaisen kantaesitystuotannon valmistamiseen. Näiden esitystuotantojen avulla tehdään uutta näytelmää tunnetuksi yleisölle sekä kehitetään tapaa, miten uusia näytelmiä valmistetaan näyttämölle.

UNOn pilottituotantona vuonna 2017 valmistetaan uusi ansiokas suomalainen näytelmäteksti – Taija Helmisen kirjoittama Merkkipäivä, joka on lempeä tarina perheestä ja hitaasti hajoavasta hyvinvointi-Suomesta. Näytelmä perustuu näyttelijä Taisto Reimaluodon haastatteluihin ja niistä innoituksensa saaneisiin tarinoihin. Teoksen ohjaa Kaisa-Liisa Logrén ja lavalla nähdään Aleksi Lavaste, Petriikka Pohjanheimo ja Taisto Reimaluoto. Teatteri 2.0:n ja Lahden kaupunginteatterin yhteistuotantona valmistuva Merkkipäivä saa ensi-iltansa 1.11.2017 Lahden KT:n Eero-näyttämöllä, jossa esitykset jatkuvat keväälle 2018. Lahden kauden jälkeen esitys nähdään myös muiden teattereiden ohjelmistossa.

Lue lisää esityksestä

Uuden näytelmän podcast-sarja

UNO toteuttaa yhdessä Suomen arvostelijain liiton kanssa näytelmäkirjallisuutta ja teatteria käsittelevän podcast-sarjan. Keskusteluissa ääneen pääsevät näytelmäkirjailijat, muut teatterintekijät ja kriitikot. Sarjan teemoja ovat muun muassa uusiin näytelmäteksteihin tutustuminen lähemmin, lasten- ja nuorten näytelmät, paikallisuus sekä näytelmä kirjallisuutena.

Podcast III/2017: Mikä meitä uhkaa? Näytelmäkirjallisuutta tästä maailmasta

Podcast II/2017: Miehen kosketus - Puhetta dokumenttiteatterista

Podcast I/2017: Kriitikko Maria Säkö ja näytelmäkirjailija E.L. Karhu

Podcasteihin

Poimintoja muusta vuoden 2017 toiminnasta

UUDEN NÄYTELMÄN KUUKAUSI -KAMPANJA

Pilottivuoden loppuhuipennukseksi järjestettävä, koko UNOn verkoston toimijoiden yhdessä toteuttama kampanja tuo eri tavoin uutta näytelmää esille koko marraskuun ajan sekä somessa #unkk että tempauksina ympäri Suomen.

UUDEN NÄYTELMÄN LUKUDRAAMAT

UNOn kirjoittajaohjelmissa kehitellyistä teksteistä valmistetaan lukudraamoja yhteistyössä Verkoston teattereiden kanssa sitä mukaa kun näytelmiä valmistuu. Lisätietoa myöhemmin.