Prekariaatti-päivä torstaina 17.10.2013preka_otto_01_-_PIENI.jpg

Prekariaatti-päivä on Teatteri 2.0:n järjestämä työelämän epätyypillistymisen ja pirstaloitumisen eli prekarisaation käsittelyyn keskittyvä kokonaisuus. Päivän aikana teemaa käsitellään kolmella tavalla: asiantuntijakeskustelussa, teatteriesityksessä ja toiminnallisessa työpajassa. Päivä järjestetään yhteistyössä Tampereen Teatterin kanssa.

Lisätiedot: Saara Rautavuoma, 045 127 4055, saara@teatterikaksipistenolla.fi

Ohjelma

KLO 10.00-12.00

TYÖELÄMÄSILPPUA PAKOSTA VAI OMASTA HALUSTA? KESKUSTELUSSA PREKARISAATION KÄYTÄNTEET JA MORAALI

Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämöllä (Frenckellinaukio 2, 33100 Tampere)

Nyt pureudutaan asiantuntijajoukolla suomalaisen työelämän sirpaloitumisen kipukohtiin! Ketkä ovat sirpaloitumisen eli prekarisaation hyötyjät, ketkä kärsijät? Mitkä käytänteet yhteiskunnassa tai työntekijöiden omissa valinnoissa tätä ilmiötä aiheuttavat ja ylläpitävät? Mitä moraalisia haasteita ilmiöön liittyy työyhteisöjen, työnantajien tai prekaariaatin itsensä näkökulmasta?

Panelisteina keskustelussa Pertti Koistinen (tutkija, Tampereen yliopiston työelämän tutkimuskeskus), Niina Koivuniemi (Tampereen aluepäällikkö, PAM) ja Olli-Poika Parviainen (apulaispormestari ja kaupunginvaltuutettu, Tampereen Kaupunki). Keskustelua moderoi Radikaaleinta on arki –esityksen ohjaaja Saana Lavaste (Teatteri 2.0)

Keskustelutilaisuus on suunnattu ilmiöön työssään törmääville ja sen kanssa käytännön tasolla painiskeleville ammattilaisille, virkamiehille, päättäjille sekä tietysti myös prekaareissa olosuhteissa eläville työntekijöille. 

Vapaa pääsy. 


KLO 12.00-13.00

LOUNASTAUKO

Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämön kahvila palvelee lounastauon ajan. Omakustantainen.


KLO 13.00-15.20

RADIKAALEINTA ON ARKI -TEATTERIESITYS

Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämöllä (Frenckellinaukio 2, 33100 Tampere)

Taija Helmisen käsikirjoittama ja Saana Lavasteen ohjaama dokumentaarinen arkikomedia suomalaisen työelämän pirstaloitumisesta pätkätyöntekijöiden näkökulmasta. Rooleissa Marja Myllylä ja Johannes Korpijaakko.

Liput Prekariaatti-päivän esitykseen 22 € (norm. 25 €). Liput Tampereen Teatterista 

Lue lisää esityksestä


KLO 17.00-19.30

PREKARIAATIN OMA TYÖPAJA

Vanhan kirjastotalon luentosalissa (Keskustori 4, 33100 Tampere)

Onko sinulla useita työsuhteita päällekkäin? Teetkö työtä määräaikaisissa työsuhteissa? Teetkö vuokratyötä vai ekstraatko huviksesi? Onko työsi kausiluonteista? Projektikohtaista? Aiheuttaako arjen ja työn yhteensovittaminen harmaita hiuksia? Jos kuulostaa tutulta, tämä työpaja on tehty juuri sinulle!

Teatteri-ilmaisun ohjaaja Kati Sirénin vetämässä toiminnallisessa työpajassa käsitellään työelämän pirstaloitumista Radikaaleinta on arki –esityksen pohjalta. Osallistuminen edellyttää esityksen katsomista ennen työpajaan osallistumista.

Työpaja on ilmainen.

Lataa ohjelma tulostettavassa muodossa (pdf)